Home

Portretschrijfster Petra Steffens
Dit ben ik, Petra Steffens

Mijn naam is Petra Steffens. Portretten schrijven is mijn missie.

Voor iedereen die waarde hecht aan een geschreven verhaal, schrijf ik. Voor mensen die een verhaal willen vertellen, een  mijlpaal bereiken in leeftijd of gewoon zichzelf in geschreven tekst willen presenteren.

Voor mensen die andere mijlpalen bereiken, met pensioen gaan, een jubileum bereiken of een x-aantal jaren bij een bedrijf werkzaam zijn. Of iets anders. Ik sta open voor alles, als ik mensen maar zichtbaar mag maken op papier.

Portretteren doe ik ook voor ondernemers. Ondernemersportretten noem ik ze. Portretten waarin de de mens achter de ondernemer zichtbaar wordt. Zichtbaar zijn is belangrijk!Niet alleen met je product of dienstverlening maar juist ook met een gezicht. En een persoonlijk verhaal.

Vragen als Hoe is het zo gekomen? en Waarom doe je wat je doet? zijn vragen die ik stel en aan de hand daarvan ontvouwt zich een verhaal. Ik luister en kijk, met aandacht. En neem het verhaal in me op.

Aan de hand van het vertelde verhaal schrijf ik een (kort) portret. Een portret dat leesbaar is, eer doet aan de persoon en dat ook leuk is voor anderen om te lezen. Noem het een mini-verhaal waarin de mens achter de mens zichtbaar wordt.

Mijn eigen persoonlijke portret lees je hier.