Ondernemersportret Margot

Craniosacraal therapeut | Margot Rombout

 

Dat ik energie in mijn handen heb weet ik al heel lang. Ik wilde daar heel graag iets mee doen. In de wachtkamer bij de diëtist zag ik regelmatig een boek liggen met de titel ‘Het ritme van de schedel’ van John Upledger. Het boek maakte indruk. Na een aantal keer slechts kijken, begon ik op een dag te lezen in het boek. Het liet me niet meer los, ik schafte het boek aan en wist: ‘Hier ga ik iets mee doen.’

Upledger

Met de energie die ik in mijn handen voel help ik een tijd lang vrienden en bekenden van wat klachten af. Dit boek brengt daar verandering in. Als het boek uit is besluit ik met de verworven kennis iets te doen.  In 2011 start ik de opleiding tot Cranio counselor aan het Upledger Instituut in Doorn. Een fantastische opleiding. Nooit heb ik hier spijt van gehad. Cranio kan veel klachten verhelpen. Zelfs kinderen hebben veel baat bij een Cranio behandeling, denk aan baby’s en ADHD kinderen. In 2014 rond ik de opleiding af en sindsdien geef ik succesvolle behandelingen in mijn praktijk.

Ontspanning en innerlijke rust

In behandelingen komen regelmatig emoties los. Deze moet je gewoon nog een keer doormaken. Met cliënt kan ik hierover praten. Het is aan hem of haar of dat gewenst is. Een behandeling geeft de patiënt ontspanning en innerlijke rust, daarnaast brengt het mensen inzicht in bepaalde patronen. Door het geven van behandelingen begeleid ik mensen bij het onderzoeken naar de betekenis van de spanning en help ik hen een andere kijk op klachten te krijgen.

Craniosacraal ritme

Mijn ervaring leert dat je aan de buitenkant niet altijd kan zien waarom iemand klachten heeft. Als je het Craniosacrale systeem kan voelen en daarmee het Craniosacrale ritme, valt hier veel aan af te lezen. Spanningen in het bindweefsel voel ik. Door zachte aanraking op de juiste plekken maak ik ruimte in het lichaam. Blokkades lossen op en het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Ik kan het echt iedereen aanraden, zowel mannen als vrouwen ongeacht welke leeftijd.

Sleutelwoorden tijdens mijn behandelingen zijn aandacht, begrip en respect. De reacties van mensen die ik behandel zijn positief.  Ontdekken of het iets voor u is? Neem vrijblijvend contact op.

 

 

©Petra Steffens