Over de portretschrijfster

‘Schrijven is simpelweg een prachtige manier om uitdrukking te geven aan wat je bezighoudt of wilt delen.’

Petra de portretschrijfster

Met plezier schrijven doe ik al vanaf de basisschool; lekker opgaan in mijn eigen fantasie, dat was mijn fijne wereldje. Aan een carrière als schrijver denk ik dan nog lang niet.

Nieuwsgierig en luistervaardig
Mijn carrière in de reisbranche leert mij dat in contact met mensen zijn mij boeit. Aandachtig luisteren en nieuwsgierig zijn naar wat er leeft bij de ander is wat ik iedere dag doe. Wat schrijven betreft blijft het bij kladjes met de wensen van mensen. Jaren later, als ik van hot naar haar gereisd heb, pak ik het schrijven op. Voor een cultuurmagazine interview ik amateurtheater gezelschappen en maak er artikelen over. Luistervaardig zijn komt goed van pas en nieuwsgierig zijn doet wonderen. Mijn schrijversknopje is aan!

Schrijven maakt blij
Lang twijfel ik of ik wel goed genoeg ben in schrijven. Maar schrijven maakt me blij. Een paar cursussen bij de Hogeschool voor Journalistiek geven me een extra boost. Zo ontpopt zich steeds meer de schrijver in mij. Van mijn passie maak ik mijn beroep en in 2012 start ik mijn onderneming Petra tekst&taal.

Zichtbaarheid
Met Petra tekst&taal help ik ondernemers hun boodschap verwoorden. Op een website, een platform, op sociale media, in een brochure, een flyer of een advertentie. Het maakt eigenlijk niet uit. Teksten spelen op zoveel verschillende plekken een leidende rol. Het commerciële schrijven zoek ik op voor bedrijven, samen met auteurs maak ik hun artikelen krachtiger dankzij mijn eindredacteurschap voor een tijdschrift. Telkens houd ik me bezig met de juiste boodschap overbrengen en het de ontvanger zo gemakkelijk mogelijk maken. Tot de kern komen dus.

Geschreven portretten
Naast kernachtig schrijven werk ik vooral ook aan zichtbaar zijn. Dat is mijn missie. En dan vooral de mens achter de onderneming. In persoonlijke gesprekken ontmoet ik de mens achter het bedrijf, het product of een dienstverlening. De daaruit volgende verhalen noem ik geschreven portretten. Een must voor iedere ondernemer omdat het de kans geeft te vertellen waarom je doet wat je doet! Iedereen heeft zijn of haar eigen gave verhaal.  Dat de wereld inbrengen – zodat anderen zich met jou kunnen verbinden – is waar ik met plezier mijn talent voor inzet. Iedereen verdient het om zichtbaar te zijn als mens.

Zin om mij te ontmoeten? Ik jou wel! Bel of mail me gerust.
06 21 27 36 35 |info@petrasteffens.nl | www.petrasteffens.nl