Ondernemersportret Natasja Huting

 Natasja Huting | Uitvaartbegeleiding

 

‘Only love’ en rode lippenstift

Natasja Huting Uitvaartbegeleiding

 

‘Rode lippenstift op mijn lippen, ‘Only love’ van Nana Mouskouri en een crematie plus ballonverstrooiing. De wind neemt je as mee alle kanten op, dat vind ik een mooi gegeven.’

Enkele grote lijnen voor Natasja’s eigen uitvaart.

Natuurlijk denkt ze hierover na, maar voorlopig regelt ze die van anderen. Natasja Huting Uitvaartbegeleiding verzorgt met tijd en aandacht een persoonlijk afscheid, in samenspraak met de nabestaanden.

Met een vast team van deskundigen begeleidt Natasja alles van A tot Z. ‘Een mooi afscheid helpt bij de rouwverwerking. Troost en kracht bieden bij het afscheid nemen van een dierbaar persoon, dat is mijn missie!

Natasja Huting laat in 2012, na 15 jaar trouwe dienst bij ABN AMRO, alles achter. ‘Ik ben altijd goed geweest in luisteren en op zoek gaan naar een juist advies voor klanten. Contact met mensen gaf mij altijd veel voldoening.’ Haar adviserende rol en luisterende oor neemt Natasja mee in haar nieuwgekozen vak van uitvaartbegeleider. In 2012 volgt ze de beroepsopleiding voor Uitvaartbegeleider bij Meander in Zwolle. ‘Ik was altijd al geïnteresseerd in de dood, bezocht begraafplaatsen omdat het er zo vredig en rustig is. Op crematies en begrafenissen fascineerde het afscheid me en keek ik altijd naar de overledene. ‘Hoe neem je afscheid?’ en ‘Hoe ligt iemand er bij?’ vroeg ik me regelmatig af.’ Tijdens de opleiding valt alles voor Natasja op zijn plek.

Natasja’s kracht ligt in het communiceren met mensen op een betrokken en ondersteunende manier. ‘Rondom de dood zijn veel taboes. Ik vertel wat er gaat gebeuren en wat men kan verwachten.’ Met regelzaken rondom een uitvaart zijn veel mensen niet bekend. ‘Alles is bespreekbaar. Er gelden natuurlijk regels rondom een uitvaart, maar er is veel mogelijk.’ Samen met alle betrokkenen de wensen in kaart brengen van de overledene is wat Natasja doet, met de nabestaanden of zelfs met de persoon die gaat overlijden. ‘Tijdens leven over je uitvaart nadenken is waar mensen ook met mij over in gesprek kunnen gaan. Het geeft zelfs veel rust voor degene die gaat overlijden en voor de nabestaanden.’

De familie ziet één gezicht. ‘Ik ben het vaste aanspreekpunt. Dat geeft vertrouwen en zorgt voor een rustgevende factor als de dood heel dichtbij is, een essentieel moment in het leven.’ Bij grotere uitvaartbedrijven moet vaak alles in één dag geregeld worden. Bij Natasja Huting Uitvaarbegeleiding hoeft dit niet. ‘Ik neem de tijd om met de familie invulling te geven aan het afscheid. Mensen ervaren dat als steun.’

 

www.natasjahuting.nl

©Petra Steffens